ΕΛΑΤΟ ΒΥΤΙΝΑΣ


elato_vytinas_page      Το χαρακτηριστικό αυτού του μελιού είναι το πολύ χαμηλό ποσοστό σακχάρων που περιέχει (τα μισά σάκχαρα από τα άλλα μέλια). Τα μέταλλα, ιχνοστοιχεία, ένζυμα, βιταμίνες που περιέχει αυτό το μέλι είναι μέχρι και χίλιες φορές περισσότερα από τα άλλα μέλια.

      Δεν κρυσταλλώνει ποτέ λόγω του πολύ μικρού ποσοστού γλυκόζης που περιέχει.(Γλυκόζη+Φρουκτόζη μόνο 35%,μέση τιμή στα άλλα μέλια 65-70%).

    Είναι ότι καλύτερο για να αντιμετωπίσει κανείς τη δυσκοιλιότητα. Συνίσταται επίσης για προβλήματα στομάχου, για αναιμία, για ηλικιωμένα άτομα (λόγω του011-- υψηλού ποσοστού καλίου και μαγνησίου που περιέχει), για τον προστάτη (λόγω του ψευδαργύρου που περιέχει), για διαβήτη καθώς και σε περιπτώσεις δίαιτας λόγω των υψηλών ποσοστών ενζύμων που περιέχει τα οποία καίνε τα σάκχαρα (ιμβερτάση) και το άμυλο (διαστάση).(Ιμβερτάση 192 μονάδες,μέση τιμή στα άλλα μέλια 15-25 μονάδες).

     Επίσης είναι το μέλι που διατηρείται αναλλοίωτο (χωρίς να χάνει τη θρεπτική του αξία) το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από όλα τα υπόλοιπα μέλια.